Makaron zapiekany po

Makaron zapiekany po "hiszpańsku"

Makaron zapiekany po „hiszpańsku” jest prosty w przygotowaniu, energetyczny, lubiany przez dzieci. Makaron zapiekany z boczkiem, pomidorami i kiełbasą chorizo.

Składniki:
Makaron najlepiej świderki 400 g
Bekon 20 g
Kiełbasa chorizo 40 g
Jedna puszka pomidorów
Masło 25 g
Sól
Mąka 40 g
Mleko 500 ml
Ser żółty 25 g
Gałka muszkatołowa 1/3 łyżeczki.

Przygotowanie:
Zaczynamy od osolenia wody na makaron, po ugotowaniu odcedzamy i przenosimy do naczynia w którym będziemy go piekli.
Następnie w garnku lub patelni rozgrzewamy olej. Gdy osiągnie właściwą temperaturę wrzucamy boczek i kiełbasę. Potem dodajemy pomidory. W momencie gdy sos będzie gotowy dodajemy przygotowany makaron.
Kolejnym krokiem będzie rozpuszczenie masła w garnku, a po rozpuszczeni dodajemy mąkę i mleko. Kiedy całość osiągnie odpowiednią konsystencje dajemy odrobinę gałki muszkatołowej. W ten sposób otrzymujemy sos beszamelowy i polewamy nim makaron.
Ostatnim etapem będzie dodanie sera i umieszczenie całości w piekarniku o temperaturze 180 ° C i pieczemy przez 10 minut.

Uzależnić się można dzisiaj od wszystkie lub prawie wszystkiego. Uzależnienia są pojęciem szeroko ...

Więcej

Łysienie plackowate zdecydowanie jest chorobą skóry, którą trzeba leczyć u ...

Więcej

Każdy staje w jakimś momencie przed wyborem wyprawki dla dziecka. Bez wątpienia znaleźć się w niej ...

Więcej

Aktywny wypoczynek to nie tylko sposób spędzenia wolnego czasu ale i też w pewnym rodzaju ...

Więcej

Obecnie pośród turystów coraz to większą popularnością cieszą się aktywne formy ...

Więcej